Mindful Moments


Stoelyoga als pauzenummer op de studiedag? Omdat het kan, ook online en livestreaming!

Orange the World & Sorren & The Teaching Buddha: samen in zachtheid en volhardendheid 2020 afronden


Wie doet er mee: 20+20 minuten in de 2 laatste maanden van 2020. Alle vrijwillige vergoedingen gaan naar Orange the World!


Van 25 november tm 10 december vragen de vrouwen van de Soroptimistenclubs wereldwijd aandacht voor het vóórkomen en voorkómen van geweld tegen vrouwen. Nemen wij stelling tegen geweld tegen vrouwen, lobbyen wij om betere wetgeving en hulpverlening. En vragen wij naast meer "Awareness" (acties 2019) om betere oplossingen (2020). Zie ook de link.


Het lijkt een kans bij uitstek: bewustwording, stilstaan, actie en compassie. We combineren beginselen uit de Mindfulness en Yoga met internationale strijd en solidariteit. Hoe?


Door 20 minuten bij elkaar te komen en de zachte oefeningen van YIN YOGA te doen. En dan 20 minuten samen te MEDITEREN waarbij ik, Melissa van Melle, diverse soorten meditaties voorbij zal laten komen. 


Doel van deze 2x20 minuten is om werkelijk tot rust te komen. Herstel, ruimte en vrijheid te vinden. Op de meest zachte manier. Zitten, liggen en in contact komen met jouw lichaam, geest en adem. Zodat we in onze Zelf-zorg compassie mogen ontmoeten en onze zachtheid én volhardendheid kunnen delen.


 • Start: donderdag 19 november 2020


 • Wanneer: 19 nov/16 nov/3 dec/17 dec van 20.00 - 20.40 u


 • Waar: online en live-streaming via Zoom (éénmalige registratie, link na opgeven via contactformulier)


 • Hoe: vanuit jouw huis met een Zoomaccount (geen Fb-reg.) en laptop


 • Kosten: op basis van een vrijwillige donatie (dona genoemd in Boeddhisme) en dmv een Tikkie achteraf


 • Opgeven: via het contactformulier Mindful Moments

Op de eerste studiedag van dit schooljaar 20-21 hadden we op school een mooi moment Mindfulness ingepland voor de docenten: een uur lang samen op het schooltoneel oefenen met de ademruimte, het verhaal van de tempel van klei en toen goud en een extra lange bodyscan met een sankalpa voor dit jaar. Thema: Inside Out. Wat is leeg, wat is vol, wat is buiten, wat is binnen en: zie je het water van de wolken in je thee? 

Yin Yoga en Mediteren op donderdag: "opladen in de lockdown-periode" miv 21 januari 2021


10 januari 2021 Thuiskomen, maar dan anders. 


Vind jij deze periode ook best lastig? Het vele thuiszitten, niet goed aan je werk toekomen of juist alleen maar bezig zijn met je werk? Voel je je soms eenzaam of word je gek van iedereen in huis? Word je moe van het gepieker in je hoofd of heb je last van een stijve nek, schouders en rug als gevolg van het vele werken, vaak zittend achter een beeldscherm? Misschien herken je hier iets van. 


Ik heb het volgende voor jou "to cheer you up" in deze tijden van een verlengde lockdown: kom even los van alles om je heen en iedereen en kom thuis bij jezelf. Echt bij jouw Zelf. In een veilige omgeving en onder mijn begeleiding kom je aan bij jouw gevoelens, jouw lichaam en jouw geest. Neem je de tijd om jezelf aandacht te geven, je leven weer in beweging te brengen en je geest leeg te maken. Door middel van een zachte vorm van yoga en mediteren, help ik jou jezelf weer op te laden. Ik lees voor uit het werk van Thich Nhat Hanh, mijn spirituele leermeester en inspiratiebron. In alle zachtheid sterk worden en lichtpuntjes blijven zien. 


Hoe verder?


 • donderdag van 20.00- 21.00 u (iig 5x)
 • livestream via registratie bij Zoom
 • op basis van een vrijwillige vergoeding
 • betaling via een tikkie achteraf, na elke 5 lessen
 • opgeven via het contactformulier hiernaast
 • dan ontvang je een uitgebreide instructie-/infomail:)Mindful Moments en The Teaching Buddha


Mindful Moments is de pagina voor al mijn workshops, introductiedagen of kennismakingsmomenten met Mindfulness, yoga en mediteren. Vooral in het kader van de Mindfulness Based Stress Reduction Training voor docenten, zal ik met enige regelmaat een aparte dag vol met Mindful Momnets organiseren. Omdat het zo belangrijk is om goed voor jeZelf te zorgen en de verbinding te blijven zoeken met jouw ware natuur: in alle vriendelijkheid, met kennis en compassie.