Praktische tips lessen Yin Yoga

Tips voor de lessen Yin Yoga


- wees op tijd in de les. Het is niet alleen voor je zelf vervelend om gehaast aan te komen, dit schept ook onrust in de groep.


- je kunt je omkleden in de ruimte achter het toneel (Gymnasium Novum) of in de omkleedruimte/yogakamer boven (Lydie Platestraat 8 Voorburg)


- trek kleding in laagjes aan: een top of t-shirt (dat comfortabel zit)

- een soepele legging/trainingsbroek of korte broek (niet te wijd en niet al te warm)

- een warm vest of sokken voor tijdens de eindontspanning (zodat je spieren niet te veel afkoelen, ondanks het feit dat het nooit echt koud zal zijn in de lesruimte)


- je lichaam goed verzorgen hoort bij yoga. We doen de oefeningen met blote voeten en tijdens de Yin Yoga kunnen we het best warm krijgen, ook al beweeg je niet heel actief. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens de les en dat anderen zich dat ook kunnen blijven voelen


- drink voldoende water of thee na de les: van veel oefeningen gaat een detox-effect uit: er worden afvalstoffen afgevoerd. Om bv geen hoofdpijn te krijgen na de les is het goed om dit proces te bevorderen door veel water te drinken.  (Dit effect kan voor nieuwe leerlingen tijdens de eerste lessen onstaan, meestal is dit tijdelijk en juist een goed signaal: je voert afvalstoffen en opgehoopte spanningen af via het lichaam!)