Praktische tips lessen Hatha Yoga

Tips voor de lessen Hatha Yoga


- wees op tijd in de les. Het is niet alleen voor je zelf vervelend om gehaast aan te komen, dit schept ook onrust in de groep.


- je kunt je omkleden in de ruimte achter het toneel (Gymnasium Novum)


- trek kleding in laagjes aan: een sportieve top of t-shirt (niet te warm, blijft zitten en beweegt mee met alle bewegingen zoals twists, voorover buigingen en de sun salutations)

- een soepele, strakke legging/trainingsbroek of korte broek (zodat ik de houding van bv de benen beter kan zien en controleren of corrigeren)

- een warm vest of sokken voor tijdens de eindontspanning (zodat je spieren niet te veel afkoelen als je stil ligt)


- je lichaam goed verzorgen hoort bij yoga. We doen de oefeningen met blote voeten en tijdens de Hatha Yoga kunnen we het best warm krijgen, met name gedurende de Sun Salutations. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens de les en dat anderen zich dat ook kunnen blijven voelen


- drink voldoende water of thee na de les: van veel oefeningen gaat een detox-effect uit: er worden afvalstoffen afgevoerd. Om bv geen hoofdpijn te krijgen na de les is het goed om dit proces te bevorderen door veel water te drinken.  (Dit effect kan voor nieuwe leerlingen tijdens de eerste lessen onstaan, meestal is dit een tijdelijk verschijnsel en juist een goed signaal: je voert afvalstoffen en opgehoopte spanningen af via het lichaam!).